Skip to main content

Door-to-door via
het spoor van en
naar Duitsland!

Rail Cargo Information Netherlands

Bekijk de bestemming

Duitsland

Goederenvervoer per spoor naar Duitsland

Duitsland is de belangrijkste bestemming van treinen vanuit Nederland. Van alle goederen die in 2021 vanuit Nederland naar het buitenland werden vervoerd had ruim driekwart Duitsland als bestemming. In 2021 nam de goederenstroom per spoor naar Duitsland vergeleken met een jaar eerder met 10,1 procent toe tot 17,7 miljoen ton. Deze stijging hangt er vooral mee samen dat kolen en metaalertsen belangrijke goederengroepen zijn die van Nederland naar Duitsland worden vervoerd.

De belangrijkste deelstaten waarnaar of waar vanuit vervoerd wordt zijn Saarland, Nordrhein Westfalen, Rheinland Pfalz, Hessen, Baden Württemberg, Bayern en Saksen Anholt.

Bulktransport Duitsland
De belangrijkste uitgaande stroom naar Duitsland bestaat voor een groot deel uit het vervoer van ertsen en kolen. Deze stroom is one-way, dat wilt zeggen dat de treinen beladen (met bijv. kolen en ertsen) naar Duitsland rijden en leeg terug komen.

Intermodaal transport Duitsland
Voor het intermodale vervoer is het aantal containers heen en terug meestal beter in evenwicht. Bekijk hieronder alle intermodale verbindingen van- en naar Duitsland.

Via Routescanner krijgt u inzicht in alle wereldwijde (spoor) verbindingen voor uw container transport. Bekijk hieronder de kaart en plan direct uw transport:

Bekijk verbindingen
Rail terminal poster

Download terminal kaart

Download hier de kaart met Intermodale Railterminals in Europa. Liever als fysiek exemplaar ontvangen? Stuur dan een mail naar naar koiter@railcargo.nl.

Kaart downloaden


  Best Practices

  Intermodaal is
  interessant voor
  grote volumes

  Volumes vervoeren via een combinatie van modaliteiten met het spoor als spil: er is nog veel te winnen. We spreken met verladers die de switch al hebben gemaakt. Waarom kiezen ze voor intermodaal en wat zijn de uitdagingen?

  Bekijk best practices